Padelracketer

 

Babolat tilbyr et bredt spekter av padelracketer slik at du kan finne den padelracketen som passer deg og ditt nivå best.  Vi tilbyr ulike typer racketer, alt fra nybegynner til profesjonelle modeller som alle er designet for å hjelpe deg med å få det beste ut av sporten.

 

Padelracketene kan velges basert på ditt nivå, for eksempel nybegynner, mosjonist eller konkurranse. Vi tilbyr også et spesielt utvalg av padelracketer for juniorer og damer. I tillegg kan utvalget filtreres ut fra form på racket og spillestilen du foretrekker, det vil si racketer som er ideelle for forsvar, angrep eller en kombinasjon av begge stiler.

 

Skal du kjøpe en tung, middels tung eller lett Babolat padelracket? Er det bedre å velge en rund, diamant- eller dråpeformet racket? Bør det være en myk padelracket, eller vil du spille bedre med en hardere? Generelt kan vi si at nybegynnere vanligvis bør velge en lett og rund padelracket. Hvis du har mer erfaring, kan det være lurt å få mer kraft med en dråpeformet mellommodell. Viderekommende spillere foretrekker vanligvis padel-racketer som er litt tyngre (360-370 gram) og avhengig av deres spill: helst i en diamant- eller dråpe formet modell.

 

Guiden nedenfor er følgelig kun forslag og det er selvfølgelig din personlige smak som til slutt avgjør hva som passer for akkurat deg.

 

Padel Racket Guide!

Det er tre grunnleggende former på Babolat Padel racketer.

 

Rund / Kontroll racketer: En "rund" padel racket har ofte en lavere balanse nærmere håndtaket og vil derfor gi deg mer kontroll men litt mindre kraft. Disse racketene har litt større sweetspot (trefflate), er lettere å manøvrere og passer derfor spesielt godt for nybegynnere. De runde racketene er designet for alle nivåer.

 

Dråpe / Allsidige racketer: En "dråpe" racket form er den mest brukte racketen. Med balansepunktet i midten av racketen tilbyr Babolat`s Dråpe-form padel-racketer en perfekt blanding mellom kraft og kontroll. Modellene som er dråpeformet ser følgelig ut som en dråpe og er derfor litt mindre flate på toppen sammenliknet med en diamantformet racket. En dråpeformet racket er en hybrid av de to andre varientene, rund og diamant. Dråpeformede racketer er designet hovedsakelig for mellomnivå til viderekommende spillere. 

 

Diamant / Power racketer: En "diamant" har et litt høyere balansepunkt og er mer fremtung. Dette vil gi deg mer kraft, men litt mindre kontroll. Disse racketene er vanskeligere å svinge og mindre kontrollorienterte enn andre modeller og passer dermed også best til viderekommende spillere.

 

Kort Oppsummert:

 

Racketen din skal stemme overens med spillenivået ditt

Generelt blir spille nivået delt inn i 3 nivåer:

Nybegynner

Mosjonist

Viderekommen

Så lenge du klarer å plassere deg selv på et av disse nivåene, bør det være litt enklere å finne hvilken Babolat Padel racket som passer for deg.

 

For deg som ønsker å gå i dybden:

 

Holdbarhet

En Babolat Padel-racket skal være et produkt av god kvalitet som varer. På grunn av formålet som er å slå en ball, må den imidlertid kombinere funksjoner med lav vekt, litt elastisitet og fasthet.

I utgangspunktet består en Padel-racket av tre deler som utenfra kan virke som en enkelt del, men som faktisk er tre deler med forskjellige komposisjoner smeltet sammen til en enkelt form:

Ramme eller profil: Rammen er ytterkanten av racketen som gir den styrke og stabilitet.

Effektoverflaten: er den viktigste delen av racketen fordi det er området der ballen treffer, og avhengig av deres sammensetning vil det gi oss forskjellige følelse og ytelse når vi spiller.

Grepet: som er der du holder racketen. Grepet er vanligvis deket med en gummiliknende materiale som gir god friksjon. På grepet henger det også en stropp som passer rundt håndleddet som sikkerhet hvis du mister padelracket.

I dag er det mange av våre modeller som har karbonfiberrammer for å gi den beste kombinasjonen av fasthet, holdbarhet og lav vekt. Rammen er også den delen av racketen som er mest eksponert for støt når vi prøver å slå baller nær gulv og vegger For å beskytte rammen er rammen ofte forsterket med ekstra beskyttelse.

Generelt er padelracketer mer skjøre enn tennisracketer. Mens tennisracketer bruker faste rammer med strenger som enkelt kan byttes ut når de ryker, er Padel-racketen laget av myke komponenter som kan knekke eller briste med intensiv bruk eller utilsiktede støt med gulv og vegger. Når den er ødelagt, er det vanskelig å reparere en Padel-racket.

 

Hardhet. Kjenn din styrke

Hardheten av kjernematerialet påvirker padel racketens egenskaper. Kjernen er vanligvis laget av EVA (en type skum) EVA er hardere og mindre elastisk og gir mindre hastighet i slagene. EVA gir dermed bedre ballkontroll og lengre holdbarhet. Det finnes forskjellige varianter av EVA med varierende hardhet.

Trefflatens overflate:

Når det gjelder overflaten på racketen så bruker man å snakke om hard eller myk overflate. En hard overflate gir mer kontroll, men mindre fart, mens det er motsatt med en myk overflate. Her er det opp til hver enkelt hva man trives best med. Visse racketer har også en noe stivere overflate. Dette gjør at man får mer ”tak” i ballen og kan enklere produsere spinn.

Som forklart ovenfor har Padel-racketer en solid overflate som er fylt med hull for å tillate en liten sving i luften. Denne overflaten kan være hard eller myk og vil i stor grad bestemme ytelsen til racketen. En mykere racket vil ha mer elastisitet for å slå ballen tilbake og gi mer kraft.

Trefflaten er normalt en kjerne laget av EVA eller skum som deretter dekkes med enten glassfiber eller karbonfiber. En karbonfineroverflate er hardere og mindre elastisk enn glassfiberoverflaten. En mykere, mer elastisk overflaten gir mer energi til ballen, og bidrar til mer styrke i slagene.

EVA-skum er hard, mindre fleksibel og gir mindre fart til ballen. Dens fordel ligger da i holdbarhet og mer kontroll. EVA er den mest brukte kjernen. FOAM er derimot mykt, gir litt mindre kontroll, men mye mer elastitet og gir mer kraft og fart til ballen. Dette betyr følgelig at FOAM har mindre

Oppsummering

Myke racketer: gir slagene dine kraft da høyere elastisitet gir ekstra energi til ballen. På den annen side reduserer myke racketer kontrollen din. Selvfølgelig har myke racketer en tendens til å vare kortere tid enn harde racketer, da mykere materialer er lettere å skade.

Harde racketer: I motsetning til de myke, gir harde racketer kontroll. De er mer krevende enn myke og du må svinge raskere og med lenger sving for å få effekt i slagene. Dette krever en bedre teknikk og erfaring.  

Racketens overflate kan være mer eller mindre hardt, avhengig av materialet. For eksempel, en karbonfineroverflate er hardere og mindre elastisk enn glassfiberoverflaten. En mykere, mer elastisk overflaten gir mer energi til ballen, og bidrar til mer styrke i slag.

 

Vekt.

Man bør velge vekt avhengig av hva man leter etter. Igjen, det er egentlig ingen idealvekt for en racket, men en ideell racketvekt for hver spiller, så begynn med å vurdere spillnivået ditt og hva slags egenskaper du trenger fra racketen din.

En lett racket vil være lettere og manøvrere og passer f.eks godt til dem som ofte oppsøker nettet. En tung racket vil være vanskeligere å manøvrere men på den andre siden gi deg, med riktig teknikk, mer kraft i slagene.

Les også mer om balanse som vi omtaler i neste punkt.

Prøv gjerne ut diverse vektklasser og finn en du føler deg komfortabel med. Jo høyere vekt du behersker desto mer kraft blir overført til ballen. En tyngre racket er følgelig også mer holdbar enn en lett.

Idag er vekten på Padelracketer som regel mellom 350 og 370 gram. Dette kan tilsynelatende være en liten forskjell, men 30 gram utgjør faktisk ganske mye. Ofte passer litt lettere racketer for nybegynner og mosjonister, og så kan man gå opp til en tyngre racket når spillestyrken er utviklet. Damer og juniorer bruker generelt lettere racketer.

 

Balanse:

I en Padel-racket indikerer balansen det punktet hvor det meste av vekten til racketen er konsentrert. Balansen kan være:

Høy: vekten er litt høyere opp på hodet av racketen og blir derfor mer fremtung. Dette vil gi deg mer kraft, men litt mindre kontroll. Disse racketene er vanskeligere å svinge og er mindre kontrollorienterte enn andre modeller og passer dermed også best til viderekommende spillere. Racketer med høy balanse er vanligvis en diamantformet

Balansert: vekten er litt nærmere håndtaket, noe som gir oss bedre håndtering av racketen, gir mer kontroll og hjelper oss å hvile håndleddet. Disse balanseracketene har vanligvis en dråpeform.

Lav: vekten er nærmere grepet, og dette vil gi deg utmerket kontroll, ettersom hånden vil være i stand til å bevege vekten lettere, men du vil miste mye kraft, som du kanskje vil savne på volley og defensive slag. En lav vekt gir deg bedre kontroll. Racketer med lav balanse har vanligvis en rund form.

 

Hvis du nettopp har begynt å spille Padel, anbefaler vi at du velger en racket som er underbalansert (eller lav balanse) og rund, så styrer du racketen og ikke racketen deg. I tillegg til at du har et rundt hode, utvides sweet spot (det naturlige og beste treffområde i racketens overflate) og gjør det enklere å treffe ballen rent.

 

Når det gjelder tykkelse, kan Padel-racketen ikke overstige en tykkelse på 38 mm. Generelt er de fleste padelracketer 36-38 mm tykke. Den absolutte majoriteten av padelracketer er 38 mm.

Oppsummert, husk at ikke alle racketer passer like bra. Det er altså viktig å velge en modell som passer din fysikk og nivå. Etter hvert som ferdighetene utvikler seg, vil ytelsen i racketen også utvikle seg, vi håper informasjonen ovenfor vil være nyttig når du velger din første eller neste Babolat Padel racket.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.